S kokainom oskrboval tudi Italijane

Foto: PU Nova Gorica kokain Foto: PU Nova Gorica kokain
Razpredli mrežo, s pomočjo katere so preprodajali zelo kakovosten kokain.
Oglej si celoten članek

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi orožniki iz Nabrežine razkrili kriminalo združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije. Na čelu združbe je bil 62-letni slovenski državljan iz okolice Nove Gorice. Italijanskim državljanom je prodajal kokain in konopljo. 

V sredo, 6. septembra 2017, so v popoldanskih urah odvzeli prostost petim osebam in naslednji dan štiri pripeljali pred preiskovalnega sodnika, in sicer 62-letnika iz okolice Nove Gorice, 33-letnika iz Nove Gorice, 30-letnika iz Nove Gorice in 35-letnika iz okolice Nove Gorice.  Poleg njih so kazensko ovadili še 33-letnika iz okolice Nove Gorice. Zoper tri osumljene je sodnik odredil pripor. 

Osumljeni so na območju Nove Gorice in Italije prodajali kokain. 62-letni moški je kokain prodajal 33-letniku in 35-letniku, ki sta drogo prodajala naprej. Polega tega je 62-letnik prepovedano drogo prodajal italijanskim državljanom, ki so drogo prodajali naprej na območju Italije. "62-letniku je prepovedano drogo priskrbel 33-letnik, slednjemu pa je prepovedano drogo dobavljal 30-letnik iz Nove Gorice," so zapisali na PU Nova Gorica. 

V okviru preiskave so zasegli slab kilogram kokaina, manjše količine konoplje in hašiša, pripomočje za prodajo droge, denar pridobljen s prodajo droge ter druge predmete. "Ker gre za zasežen kokain, ki je zelo dobre kakovosti, kriminalisti predvidevajo, da bi z redčenjem na kakovost ulične prodaje dosegli trikratni volumen in s tem tudi potrojili nelegalni zaslužek," ocenjujejo na PU Nova Gorica. 

Kriminalisti in policisti so opravili 16 hišnih preiskav prostorov in avtomobilov ter 5 osebnih preiskav. Preiskave so opravili tudi italijanski orožniki na območju Furlanije-Julijske krajine. Sodelovalo je več kot 70 pripadnikov policije. 

dezurni@zurnal24.si

*Fotografija je simbolična. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:05 11. September 2017.

    Upam da je tu vsem jasno, da se kokain ne prideluje v Sloveniji.

  • 14:54 11. September 2017.

    Imamo kvaliteten izvozni artikel, potem pa to policija blokira

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.