Slovenija > Črna kronika
1804 ogledov

S kokainom oskrboval tudi Italijane

kokain
1/2
PU Nova Gorica
Razpredli mrežo, s pomočjo katere so preprodajali zelo kakovosten kokain.

Novogoriški kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi orožniki iz Nabrežine razkrili kriminalo združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije. Na čelu združbe je bil 62-letni slovenski državljan iz okolice Nove Gorice. Italijanskim državljanom je prodajal kokain in konopljo. 

V sredo, 6. septembra 2017, so v popoldanskih urah odvzeli prostost petim osebam in naslednji dan štiri pripeljali pred preiskovalnega sodnika, in sicer 62-letnika iz okolice Nove Gorice, 33-letnika iz Nove Gorice, 30-letnika iz Nove Gorice in 35-letnika iz okolice Nove Gorice.  Poleg njih so kazensko ovadili še 33-letnika iz okolice Nove Gorice. Zoper tri osumljene je sodnik odredil pripor. 

Osumljeni so na območju Nove Gorice in Italije prodajali kokain. 62-letni moški je kokain prodajal 33-letniku in 35-letniku, ki sta drogo prodajala naprej. Polega tega je 62-letnik prepovedano drogo prodajal italijanskim državljanom, ki so drogo prodajali naprej na območju Italije. "62-letniku je prepovedano drogo priskrbel 33-letnik, slednjemu pa je prepovedano drogo dobavljal 30-letnik iz Nove Gorice," so zapisali na PU Nova Gorica. 

V okviru preiskave so zasegli slab kilogram kokaina, manjše količine konoplje in hašiša, pripomočje za prodajo droge, denar pridobljen s prodajo droge ter druge predmete. "Ker gre za zasežen kokain, ki je zelo dobre kakovosti, kriminalisti predvidevajo, da bi z redčenjem na kakovost ulične prodaje dosegli trikratni volumen in s tem tudi potrojili nelegalni zaslužek," ocenjujejo na PU Nova Gorica. 

Kriminalisti in policisti so opravili 16 hišnih preiskav prostorov in avtomobilov ter 5 osebnih preiskav. Preiskave so opravili tudi italijanski orožniki na območju Furlanije-Julijske krajine. Sodelovalo je več kot 70 pripadnikov policije. 

dezurni@zurnal24.si

*Fotografija je simbolična. 

Komentarjev 2
  • dimnikar 15:05 11.september 2017.

    Upam da je tu vsem jasno, da se kokain ne prideluje v Sloveniji.

  • Pepe007 14:54 11.september 2017.

    Imamo kvaliteten izvozni artikel, potem pa to policija blokira