Slovenija > Črna kronika
330 ogledov

Levc: Vozniku zasegli več kot 10 kilogramov kokaina

zaseg droge PU Celje
Pri kontroli prometa v Levcu so policisti policijske postaje Žalec odkrili več kot deset kilogramov kokaina.

V petek okoli poldneva je patrulja Policijske postaje Žalec pri kontroli prometa v Levcu zaznala vozilo, katerega voznik je, ko je opazil patruljo, zavrl insunkovito zapeljal v slepo ulico. Ker sta menila, da se skuša izogniti policijski kontroli, sta policista zapeljala za njim in ga dohitela na zapuščenem parkirnem prostoru. 

V avtomobili so bili 38-letni državljan Srbije, njegova 31-letna partnerka, državljanka Bolgarije, in njuna mladoletna hči. Ko so preverjali njihovo identiteto, so policisti ugotovili, da osumljeni 38-letni moški neprijavljen biva v Celju, njegova partnerka pa ima v Celju prijavljeno začasno bivališče. 

Policisti so pregledali prevozna sredstva, potnike in prtljago. V ptrljažniku so našli večji kovček, v katerem je bilo deset zavojev z neznano substanco, za katero se je v nadaljevanju potrdilo, da gre za prepovedano drogo kokain.

Analiza je pokazala, da je osumljenec prevažal dobrih deset kilogramov izjemno kakovostnega kokaina visoke čistosti. Vrednost tovrstnega kokaina na trgu dosega ceno tudi do 100 evrov za gram, sicer pa sama pošiljka v takšni količini in takšne kakovosti droge  na trgu dosega vrednost najmanj pol milijona evrov. 

Partnerko osumljenega so kriminalisti po zbranih obvestili in opravljeni hišni preiskavi izpustili na prostost, 38-letnega osumljenca pa so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 

Sam izvor prepovedane droge in vpletenost morebitnih drugih osumljencev,kriminalisti še ugotavljajo. Predpisana kazen je od enega do desetih let.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.