S kuhinjskem nožem večkrat zabodel mamo nekdanje partnerke

Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Foto: Andrej Leban Fotografija je simbolična
Osumljenec je iskal bivšo partnerko, nato pa z nožem večkrat zabodel njeno mamo.
Oglej si celoten članek

V vasi v okolici Selnice ob Dravi se je v ponedeljek zgodil poskus umora. 29-letni osumljenec je okoli 11. ure prišel na dom 21-letne bivše partnerke, s katero sta do nedavnega tri leta in pol živela v zunajzakonski skupnosti. Ker sta se partnerja razšla in ker je pred tem moški že grozil, mu je 48-letna mama nekdanje partnerke poskušala preprečiti vstop v hišo, a ji ni uspelo. 

Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in pregledal prostore. Ob tem je kričal, da jo bo ubil. Oškodovanka mu je sledila in ga poskušala umiriti, a jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, jo udarjal in brcal. Med tem je s kuhinjskega pulta pograbil nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu. Po dejanju je stanovanjsko hišo zapustil in se odpeljal. 

Policija je bila prek telefona obveščena o dogodku in na kraj poslala policijski patrulji iz Policijske postaje Ruše in Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor. Ob prihodu na kraj so policisti v stanovanjski hiši našli 48-letno žensko, ki je bila večkrat zabodena. Nujno medicinsko pomoč ji je nudila ekipa Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki jo je nato odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ženska ostala na zdravljenju. 

Napadel jo je 29-letni moški, ki se je po dejanju s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskega registrskega območja. Stekla je obširna policijska akcija, v kateri so sodelovale vse razpoložljive policijske patrulje. Po dveh urah so osumljenca prijeli na območju PU Celje, natančneje na območju Pohorja. 

Policija je z ugotovitvami seznanila dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurno državno tožilko Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

Za  kaznivo  dejanje  umora  iz  brezobzirnega  maščevanja  po  116/I-4 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34/I čl. istega zakona, je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.