Slovenija > Črna kronika
1985 ogledov

S kuhinjskem nožem večkrat zabodel mamo nekdanje partnerke

Andrej Leban Fotografija je simbolična
Osumljenec je iskal bivšo partnerko, nato pa z nožem večkrat zabodel njeno mamo.

V vasi v okolici Selnice ob Dravi se je v ponedeljek zgodil poskus umora. 29-letni osumljenec je okoli 11. ure prišel na dom 21-letne bivše partnerke, s katero sta do nedavnega tri leta in pol živela v zunajzakonski skupnosti. Ker sta se partnerja razšla in ker je pred tem moški že grozil, mu je 48-letna mama nekdanje partnerke poskušala preprečiti vstop v hišo, a ji ni uspelo. 

Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in pregledal prostore. Ob tem je kričal, da jo bo ubil. Oškodovanka mu je sledila in ga poskušala umiriti, a jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, jo udarjal in brcal. Med tem je s kuhinjskega pulta pograbil nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu. Po dejanju je stanovanjsko hišo zapustil in se odpeljal. 

Policija je bila prek telefona obveščena o dogodku in na kraj poslala policijski patrulji iz Policijske postaje Ruše in Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor. Ob prihodu na kraj so policisti v stanovanjski hiši našli 48-letno žensko, ki je bila večkrat zabodena. Nujno medicinsko pomoč ji je nudila ekipa Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki jo je nato odpeljala v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je ženska ostala na zdravljenju. 

Napadel jo je 29-letni moški, ki se je po dejanju s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskega registrskega območja. Stekla je obširna policijska akcija, v kateri so sodelovale vse razpoložljive policijske patrulje. Po dveh urah so osumljenca prijeli na območju PU Celje, natančneje na območju Pohorja. 

Policija je z ugotovitvami seznanila dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru in dežurno državno tožilko Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. Dežurna državna tožilka se je udeležila ogleda, ki ga je policiji prepustila preiskovalna sodnica.

Za  kaznivo  dejanje  umora  iz  brezobzirnega  maščevanja  po  116/I-4 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34/I čl. istega zakona, je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.