S padalom na plažo

Foto: Žurnal24 Policistka je v tandemu pristala na plaži v Simonovem zalivu; zaradi hitre izgub
Na plažo v Simonovem zalivu sta s padalom prileteli policistki in kopalcem razdelili žoge.
Oglej si celoten članek
“Kot vsako leto, računamo, da se bodo v tem času začele pojavljati tatvine na plažah, parkiriščih, v bungalovih in apartmajih. Zato smo skupaj z letališčem v Portorožu pripravili posebno preventivno akcijo,” je dejal Viktor Zinreih, inšpektor na Policijski upravi Koper.

V soboto sta s portoroškega letališča poleteli dve policistki z inštruktorji padalstva – ena je pristala na portoroški plaži, druga pa v Simonovem zalivu. Policistki sta kopalcem podelili napihljive žoge s preventivnimi napisi.

Denarnica pod brisačo
Najpogostejše napake, ki jih turisti in kopalci na splošno počnemo, so, pravi Zinreih, da denarnico in telefon preprosto damo pod brisačo in brezskrbno odidemo v morje. Ko se vrnemo, pa se lahko zgodi, da tega več ni. Prav tako na parkiriščih pogosto puščamo odprta stekla avtomobilov, v njih pa pustimo kakšne vredne predmete, kar nepridipravi spretno izkoristijo.

Odprta vrata
“Tudi v apartmajih in hotelskih sobah pustimo odprta balkonska vrata, ne pomislimo pa, da lahko kdo pride v apartma čez balkon in kaj ukrade,” je opozoril Zinreih in kopalcem svetoval, naj vredne predmete spravijo v posebne depoje, če jih plaže imajo.

Manj tatvin
Policijska uprava Koper je akcijo Varno poletje začela lani – prav zaradi večje navzočnosti policistov na plažah pa se je prvič zmanjšalo število tatvin in kaznivih dejanj, ki so jih utrpeli turisti, in sicer za 15 odstotkov.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.