Slovenija
1 ogledov

S padalom na plažo

Policistka je v tandemu pristala na plaži v Simonovem zalivu; zaradi hitre izgub Žurnal24 main
Na plažo v Simonovem zalivu sta s padalom prileteli policistki in kopalcem razdelili žoge.
“Kot vsako leto, računamo, da se bodo v tem času začele pojavljati tatvine na plažah, parkiriščih, v bungalovih in apartmajih. Zato smo skupaj z letališčem v Portorožu pripravili posebno preventivno akcijo,” je dejal Viktor Zinreih, inšpektor na Policijski upravi Koper.

V soboto sta s portoroškega letališča poleteli dve policistki z inštruktorji padalstva – ena je pristala na portoroški plaži, druga pa v Simonovem zalivu. Policistki sta kopalcem podelili napihljive žoge s preventivnimi napisi.

Denarnica pod brisačo
Najpogostejše napake, ki jih turisti in kopalci na splošno počnemo, so, pravi Zinreih, da denarnico in telefon preprosto damo pod brisačo in brezskrbno odidemo v morje. Ko se vrnemo, pa se lahko zgodi, da tega več ni. Prav tako na parkiriščih pogosto puščamo odprta stekla avtomobilov, v njih pa pustimo kakšne vredne predmete, kar nepridipravi spretno izkoristijo.

Odprta vrata
“Tudi v apartmajih in hotelskih sobah pustimo odprta balkonska vrata, ne pomislimo pa, da lahko kdo pride v apartma čez balkon in kaj ukrade,” je opozoril Zinreih in kopalcem svetoval, naj vredne predmete spravijo v posebne depoje, če jih plaže imajo.

Manj tatvin
Policijska uprava Koper je akcijo Varno poletje začela lani – prav zaradi večje navzočnosti policistov na plažah pa se je prvič zmanjšalo število tatvin in kaznivih dejanj, ki so jih utrpeli turisti, in sicer za 15 odstotkov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.