S pajkom ne vozijo z zasebnih

Foto: Žurnal24 Če vam pajek avtomobil odpelje zaradi cestnih zapor ali protokolarnih dogodkov,
Mestni redarji so pristojni samo za ukrepanje na cestah lokalne skupnosti in državnih cestah v naselju, ne pa na zasebnih zemljiščih.
Oglej si celoten članek

Če odvoz avtomobila odredi pooblaščena oseba mestnega redarstva s površine, za katero je to pristojno, odvoz plača kršitelj, sicer pa naročnik storitve odvoza.

Z zasebnih ne odvažajo
Mestne redarje smo namreč vprašali, ali mestni pajek nepravilno parkirane avtomobile odpelje tudi z zasebnih zemljišč, recimo izpred blokov. Odgovorili so, da so pristojni samo za ukrepanje na cestah lokalne skupnosti in državnih cestah v naselju, ne pa na zasebnih zemljiščih. Imajo tudi pooblastila za odvoz vozil z intervencijskih poti.

Dovoz na nekategorizirano zasebno cesto, ki jo lastnik uporablja izključno za svoje potrebe, mora biti označen, lahko je tudi preprečen z zapornico, pa je pojasnil vodja mestnih redarjev Andrej Orač.

Prošnjo za odstranitev vozila lahko sicer izrazi vsak, pooblaščena oseba pa nato na kraju samem ugotovi, ali so izpolnjeni zakonski pogoji za odvoz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.