Slovenija
90 ogledov

S pajkom ne vozijo z zasebnih

Če vam pajek avtomobil odpelje zaradi cestnih zapor ali protokolarnih dogodkov, Žurnal24 main
Mestni redarji so pristojni samo za ukrepanje na cestah lokalne skupnosti in državnih cestah v naselju, ne pa na zasebnih zemljiščih.

Če odvoz avtomobila odredi pooblaščena oseba mestnega redarstva s površine, za katero je to pristojno, odvoz plača kršitelj, sicer pa naročnik storitve odvoza.

Z zasebnih ne odvažajo
Mestne redarje smo namreč vprašali, ali mestni pajek nepravilno parkirane avtomobile odpelje tudi z zasebnih zemljišč, recimo izpred blokov. Odgovorili so, da so pristojni samo za ukrepanje na cestah lokalne skupnosti in državnih cestah v naselju, ne pa na zasebnih zemljiščih. Imajo tudi pooblastila za odvoz vozil z intervencijskih poti.

Dovoz na nekategorizirano zasebno cesto, ki jo lastnik uporablja izključno za svoje potrebe, mora biti označen, lahko je tudi preprečen z zapornico, pa je pojasnil vodja mestnih redarjev Andrej Orač.

Prošnjo za odstranitev vozila lahko sicer izrazi vsak, pooblaščena oseba pa nato na kraju samem ugotovi, ali so izpolnjeni zakonski pogoji za odvoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.