S ponedeljkom poostren nadzor

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Policisti bodo znova poostrili nadzor na cestah. Tokrat jih boste na cestah pogosteje videvali med 22. in 28. avgustom.
Oglej si celoten članek

Evropska zveza prometnih policij Tispol v sodelovanju z državami članicami dvakrat na leto organizira koordiniran nadzor hitrosti. Eden od takih bo med 22. in 28. avgustom, ko bodo policisti po vsej Sloveniji intenzivno nadzirali hitrost, so sporočili s policije.

Termin bo sovpadal z obdobjem napovedanega lepega vremena, ko so hitrosti nekoliko višje. "Policisti bodo zato v tem času izvajali poostrene nadzore hitrosti na cestah, kjer se zaradi hitrosti najpogosteje zgodijo prometne nesreče in kjer so kršitve hitrosti najpogostejše. Ker termin sovpada tudi z dejavnostmi policije pred začetkom šolskega leta, bodo policisti meritve hitrosti opravljali tudi v bližini šol," so dodali.

Prvi koordiniran poostren nadzor je potekal med 18. in 24. aprilom. V njem je poleg Slovenije sodelovalo še 23 držav. Policisti so v enem tednu ugotovili več kot 560 tisoč prekoračitev hitrosti.

Letos so se do konca julija na slovenskih cestah zgodile 11.904 prometne nesreče, kar je za tri odstotke manj kot v istem obdobju lani. V teh nesrečah je umrlo 78 ljudi (lani 81), 534 pa se jih je hudo poškodovalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:00 21. Avgust 2011.

    Še premalo je nadzora hitrosti na naših cestah, posebej v naseljih.

  • 07:46 21. Avgust 2011.

    to ni pooštren nadzor ampak je že policijska država..policija nezna ,neupa ,nemore nič drugega delati kakor ustrahovati male državljane in …

  • 20:41 19. Avgust 2011.

    A jim je spet zmanjkalo denarja? Sicer pa čakanje v zasedi v grmovju zame ni preventiva (pravijo, da to počno), …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.