Slovenija
28 ogledov

S ponedeljkom poostren nadzor

policist Boštjan Tacol
Policisti bodo znova poostrili nadzor na cestah. Tokrat jih boste na cestah pogosteje videvali med 22. in 28. avgustom.

Evropska zveza prometnih policij Tispol v sodelovanju z državami članicami dvakrat na leto organizira koordiniran nadzor hitrosti. Eden od takih bo med 22. in 28. avgustom, ko bodo policisti po vsej Sloveniji intenzivno nadzirali hitrost, so sporočili s policije.

Termin bo sovpadal z obdobjem napovedanega lepega vremena, ko so hitrosti nekoliko višje. "Policisti bodo zato v tem času izvajali poostrene nadzore hitrosti na cestah, kjer se zaradi hitrosti najpogosteje zgodijo prometne nesreče in kjer so kršitve hitrosti najpogostejše. Ker termin sovpada tudi z dejavnostmi policije pred začetkom šolskega leta, bodo policisti meritve hitrosti opravljali tudi v bližini šol," so dodali.

Prvi koordiniran poostren nadzor je potekal med 18. in 24. aprilom. V njem je poleg Slovenije sodelovalo še 23 držav. Policisti so v enem tednu ugotovili več kot 560 tisoč prekoračitev hitrosti.

Letos so se do konca julija na slovenskih cestah zgodile 11.904 prometne nesreče, kar je za tri odstotke manj kot v istem obdobju lani. V teh nesrečah je umrlo 78 ljudi (lani 81), 534 pa se jih je hudo poškodovalo.

Komentarjev 4
  • jurij 18:00 21.avgust 2011.

    Še premalo je nadzora hitrosti na naših cestah, posebej v naseljih.

  • privat 07:46 21.avgust 2011.

    to ni pooštren nadzor ampak je že policijska država..policija nezna ,neupa ,nemore nič drugega delati kakor ustrahovati male državljane in tukaj si zagarantirati nadslovenske plače. Naj policija ustrahuje politike saj oni organizirano odkrito ogrožajo,kradejo celo Slovenijo..tukaj je denar in vsi ...prikaži več bi razumeli tako početje kot pozitivno dejanje naše (njihove) policije. ne pa da se znašajo na poštenih ljudeh in celo da jim ogrožajo preživetje...bravo policija,danes bi mi vas morali preganjati ,saj ste nevarnost za Slovenske ljudi

  • VERITA 20:41 19.avgust 2011.

    A jim je spet zmanjkalo denarja? Sicer pa čakanje v zasedi v grmovju zame ni preventiva (pravijo, da to počno), v avto, pa gor in dol po cesti, pa boste videli red.