S prodajo nad dolgove

Foto: Žurnal24 Nova štiričlanska uprava Save (z leve): Franci Strajnar, Matej Narat, Miha Resma
Sava. Iščejo kupca za njihov delež v Abanki. Naprodaj tudi turistična dejavnost.
Oglej si celoten članek
Ali bo treba prodati še kaj, ne vem, a nič ni izključeno.
Matej Narat, predsednik uprave

Bled. “Dokapitalizacija ni potrebna – dolg zmanjšujemo s prodajo premoženja. Naprodaj je naš delež v Abanki. In ne bom rekel, da za dobro ceno ni naprodaj tudi turizem,” je na včerajšnji predstavitvi nove uprave povedal Matej Narat, predsednik uprave Save.

Skupina Sava je lansko leto končala z 200 milijoni evrov prihodkov in sto milijoni evrov izgube, trenutno pa ima za 400 milijonov evrov dolga. Prednostna naloga nove štiričlanske uprave, v kateri so še Franci Strajnar, Miha Resman in Andrej Andoljšek, je zato zmanjšanje zadolženosti. Zaradi velikega dolga so se odločili za prodajo premoženja, trenutno pa potekajo postopki za prodajo deleža v Abanki. “Ali bo treba prodati še kaj, ne vem, a nič ni izključeno,” je poudaril Narat.

O reprogramiranju kreditov je dejal: “To je v Sloveniji postala psovka in katastrofa. Sam v tem ne vidim nič slabega. Mi ob sicer rednem plačevanju obresti glavnice že podaljšujemo.

Poslovanje se izboljšuje

Dober obet je izboljšanje poslovanja – v dejavnosti turizem je to v skladu s načrtom, v gumarski dejavnosti pa ga celo presega. Nova uprava mora do junija nadzornemu svetu predstaviti načrt kratkoročnih ukrepov za izboljšanje poslovanja, do jeseni pa pripraviti novo strategijo. Narat o poslovanju pred 30. majem, ko bo znano četrtletno poročilo, podrobneje ni želel govoriti, o morebitni izredni reviziji poslovanja pa je dejal: “Če bo na skupščini (8. junija, op. p.) izglasovana, jo bomo pač opravili, toda s tem ne bomo dosegli 
poslovne uspešnosti.”

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.