Slovenija
104 ogledov

S prodajo nad dolgove

Nova štiričlanska uprava Save (z leve): Franci Strajnar, Matej Narat, Miha Resma Žurnal24 main
Sava. Iščejo kupca za njihov delež v Abanki. Naprodaj tudi turistična dejavnost.
Ali bo treba prodati še kaj, ne vem, a nič ni izključeno.
Matej Narat, predsednik uprave

Bled. “Dokapitalizacija ni potrebna – dolg zmanjšujemo s prodajo premoženja. Naprodaj je naš delež v Abanki. In ne bom rekel, da za dobro ceno ni naprodaj tudi turizem,” je na včerajšnji predstavitvi nove uprave povedal Matej Narat, predsednik uprave Save.

Skupina Sava je lansko leto končala z 200 milijoni evrov prihodkov in sto milijoni evrov izgube, trenutno pa ima za 400 milijonov evrov dolga. Prednostna naloga nove štiričlanske uprave, v kateri so še Franci Strajnar, Miha Resman in Andrej Andoljšek, je zato zmanjšanje zadolženosti. Zaradi velikega dolga so se odločili za prodajo premoženja, trenutno pa potekajo postopki za prodajo deleža v Abanki. “Ali bo treba prodati še kaj, ne vem, a nič ni izključeno,” je poudaril Narat.

O reprogramiranju kreditov je dejal: “To je v Sloveniji postala psovka in katastrofa. Sam v tem ne vidim nič slabega. Mi ob sicer rednem plačevanju obresti glavnice že podaljšujemo.

Poslovanje se izboljšuje

Dober obet je izboljšanje poslovanja – v dejavnosti turizem je to v skladu s načrtom, v gumarski dejavnosti pa ga celo presega. Nova uprava mora do junija nadzornemu svetu predstaviti načrt kratkoročnih ukrepov za izboljšanje poslovanja, do jeseni pa pripraviti novo strategijo. Narat o poslovanju pred 30. majem, ko bo znano četrtletno poročilo, podrobneje ni želel govoriti, o morebitni izredni reviziji poslovanja pa je dejal: “Če bo na skupščini (8. junija, op. p.) izglasovana, jo bomo pač opravili, toda s tem ne bomo dosegli 
poslovne uspešnosti.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.