S protestom želijo opozoriti državo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Pred prostori družbe Viator & Vektor ter novega podjetja Transturist se je zbralo okrog 30 do 40 protestnikov. Vztrajali bodo do konca, dokler ne dobijo pojasnil o Transturistu in zaposlovanju v njem.
Oglej si celoten članek

Zjutraj se je pred prostori družbe Viator & Vektor ter novega podjetja Transturist na Trati pri Škofji Loki zbralo okrog 30 do 40 protestnikov.

Po besedah člana izvršnega odbora sindikata prometa in zvez Borisa Jelovčana bi s protestom radi opozorili državo in pristojne, da lahko lahko vodilni v družbi, ki še ni šla v stečaj, ustanavljajo vzporedna podjetja ter zaposlijo skoraj 30 delavcev, medtem ko je v podjetju Viator & Vektor Logistika v Ljubljani na cesti ostalo 450 zaposlenih. Zanima jih tudi, zakaj nihče ne odgovarja za stečaj podjetij.

Sklicali so sestanek

Nekdanji direktor servisa Andrej Leben je dopoldne v prostorih podjetja sprejel protestnike, ki so od njega zahtevali, naj za pojasnila pokliče Novaka in direktorja Viatorja & Vektorja Zdenka Pavčka. Protestnikom so za ob 13. uri obljubili srečanje z Novakom, medtem ko naj bi Pavček bil po neuradnih podatkih nedosegljiv zaradi sojenja v zadevi Patria.

Vztrajali bodo do konca

Protestniki bodo vztrajali do konca, dokler ne dobijo pojasnil o Transturistu in zaposlovanju v njem. Bojan Novak je edini lastnik in direktor podjetja Transturista, ki se bo ukvarjalo s prevozom, špedicijo in vzdrževanjem. Kot je pojasnil v medijih, ne gre za obvodno podjetje družbe Viator & Vektor, saj ne bo vstopalo v njene posle. Transturist predstavlja temelj za nov začetek v primeru, da Viator & Vektor kljub vsem prizadevanjem ne bo uspel obstati, je zapisal v pismu, ki ga je na začetku avgusta objavil časnik Finance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.