Slovenija
16 ogledov

S protestom želijo opozoriti državo

Protest pred Viator & Vektorjem Anže Petkovšek
Pred prostori družbe Viator & Vektor ter novega podjetja Transturist se je zbralo okrog 30 do 40 protestnikov. Vztrajali bodo do konca, dokler ne dobijo pojasnil o Transturistu in zaposlovanju v njem.

Zjutraj se je pred prostori družbe Viator & Vektor ter novega podjetja Transturist na Trati pri Škofji Loki zbralo okrog 30 do 40 protestnikov.

Po besedah člana izvršnega odbora sindikata prometa in zvez Borisa Jelovčana bi s protestom radi opozorili državo in pristojne, da lahko lahko vodilni v družbi, ki še ni šla v stečaj, ustanavljajo vzporedna podjetja ter zaposlijo skoraj 30 delavcev, medtem ko je v podjetju Viator & Vektor Logistika v Ljubljani na cesti ostalo 450 zaposlenih. Zanima jih tudi, zakaj nihče ne odgovarja za stečaj podjetij.

Sklicali so sestanek

Nekdanji direktor servisa Andrej Leben je dopoldne v prostorih podjetja sprejel protestnike, ki so od njega zahtevali, naj za pojasnila pokliče Novaka in direktorja Viatorja & Vektorja Zdenka Pavčka. Protestnikom so za ob 13. uri obljubili srečanje z Novakom, medtem ko naj bi Pavček bil po neuradnih podatkih nedosegljiv zaradi sojenja v zadevi Patria.

Vztrajali bodo do konca

Protestniki bodo vztrajali do konca, dokler ne dobijo pojasnil o Transturistu in zaposlovanju v njem. Bojan Novak je edini lastnik in direktor podjetja Transturista, ki se bo ukvarjalo s prevozom, špedicijo in vzdrževanjem. Kot je pojasnil v medijih, ne gre za obvodno podjetje družbe Viator & Vektor, saj ne bo vstopalo v njene posle. Transturist predstavlja temelj za nov začetek v primeru, da Viator & Vektor kljub vsem prizadevanjem ne bo uspel obstati, je zapisal v pismu, ki ga je na začetku avgusta objavil časnik Finance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.