S skupnimi močmi obnova hleva

Foto: Iztok Golob Orehek hlev Foto: Iztok Golob Orehek hlev Foto: Iztok Golob Orehek hlev Foto: Iztok Golob Orehek hlev
Solidarnost. Sovaščani priskočili na pomoč pri obnovi v požaru uničenega hleva.
Oglej si celoten članek

"Smo nekje na tretjini," je obnovo v julijskem požaru močno poškodovanega hleva na kmetiji pri Kočevarjih ocenil gospodar Stanko Vrhunc.

Škoda še ni znana

Požar na kmetiji pri Kočevarjih je zagorel pred slabim mescem dni. Povsem je uničil streho, vzel seno in žito, poškodoval je tudi sam objekt, ki so ga medtem večinoma porušili in že zidajo novega. Več kot 20 glav živine se je na srečo paslo na prostem. Kaj je bil vzrok požara, Vrhunc še ne ve, niti kolikšna je škoda, naj bi pa še ta mesec dobil vse predračune, na podlagi katerih bo lahko ocenil vrednost obnove.

Pol Orehka na pomoč

Ob požaru so se še posebej izkazali sovaščani, ki so množično priskočili na pomoč. "Veliko jih je bilo. Težko ocenim. Pol Orehka," pravi Stanko Vrhunc. "Če ne bi bilo njihove pomoči, niti pospravljeno še ne bi imeli, kaj šele, da bi zidali," dodaja, zadovoljen tudi z gradbeniki. "Po cele dneve so tu. Res hitijo." Obnovljeni hlev bi rad predal namenu najkasneje sredi oktobra.

Solidarnost ni usahnila

Delo na kmetiji je sicer oteženo, ni pa se ustavilo. Hlev so začasno uredili v objektu za hrambo strojev in orodja, sosedje so pripeljali seno, obljubili so tudi žito. Nasploh njihova solidarnost ni usahnila – če je treba, tudi pri obnovi še vedno v velikem številu priskočijo na pomoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.