S Telesnico v boj proti trgovini z ljudmi

Foto: telesnica.si
Foto: telesnica.si
Društvo Ključ, ki se bori proti trgovini z ljudmi, je oblikovalo provokativno spletno stran, na kateri se lahko soočite z "artikli" in spoznate resnične zgodbe ljudi, ki so bili žrtve omenjene trgovine.
Oglej si celoten članek

"Trgovina z ljudmi običajno poteka skrita očem javnosti, tematika je neprijetna, o njej ne govorimo," so v društvu Ključ zapisali na spletni strani www.telesnica.si.

"Spletna trgovina razkriva žalostno resnico in nazorno prikazuje, kako je dejansko videti trgovina, v kateri ljudje postanejo – artikli. Nekateri izmed artiklov virtualne spletne trgovine Telesnica so povzeti po resničnih 'artiklih' so odmevi zgodb resnične trgovine z ljudmi v Sloveniji."

V Telesnici tako ne morete kupiti človeka, ampak vam stran le prikazuje, kaj vse se prodaja v resnični trgovini z ljudmi v Sloveniji. "Telesnico lahko enostavno zapremo, resnične trgovine z ljudmi pa brez pomoči žal ne moremo," so zapisali in dodali, da se ob kliku na določene "artikle" lahko pridružite v boju proti trgovini z ljudmi tako, da donirate za konkreten projekt.

Društvo Ključ je sicer nevladna, neprofitna in humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu. Je "najmočnejši slovenski akter tako na področju preventivnih kot tudi kurativnih dejavnosti v boju proti trgovini z ljudmi. Naše osnovno delo je nudenje oskrbe in programa (re)integracije žrtvam trgovine z ljudmi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.