Slovenija
43 ogledov

S Telesnico v boj proti trgovini z ljudmi

telesnica društvo ključ telesnica.si
Društvo Ključ, ki se bori proti trgovini z ljudmi, je oblikovalo provokativno spletno stran, na kateri se lahko soočite z "artikli" in spoznate resnične zgodbe ljudi, ki so bili žrtve omenjene trgovine.

"Trgovina z ljudmi običajno poteka skrita očem javnosti, tematika je neprijetna, o njej ne govorimo," so v društvu Ključ zapisali na spletni strani www.telesnica.si.

"Spletna trgovina razkriva žalostno resnico in nazorno prikazuje, kako je dejansko videti trgovina, v kateri ljudje postanejo – artikli. Nekateri izmed artiklov virtualne spletne trgovine Telesnica so povzeti po resničnih 'artiklih' so odmevi zgodb resnične trgovine z ljudmi v Sloveniji."

V Telesnici tako ne morete kupiti človeka, ampak vam stran le prikazuje, kaj vse se prodaja v resnični trgovini z ljudmi v Sloveniji. "Telesnico lahko enostavno zapremo, resnične trgovine z ljudmi pa brez pomoči žal ne moremo," so zapisali in dodali, da se ob kliku na določene "artikle" lahko pridružite v boju proti trgovini z ljudmi tako, da donirate za konkreten projekt.

Društvo Ključ je sicer nevladna, neprofitna in humanitarna organizacija, ki deluje v javnem interesu. Je "najmočnejši slovenski akter tako na področju preventivnih kot tudi kurativnih dejavnosti v boju proti trgovini z ljudmi. Naše osnovno delo je nudenje oskrbe in programa (re)integracije žrtvam trgovine z ljudmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.