S tovornjaka padla ledena plošča in poškodovala voznika

Foto: PP Šentjernej nesreča avtomobil led tovornjak Foto: PP Šentjernej nesreča avtomobil led tovornjak Foto: PP Sevnica nesreča avtomobil led tovornjak Foto: PP Šentjernej nesreča avtomobil led tovornjak
Zaradi padca ledu s tovornih vozil sta se zgodili dve prometni nesreči.
Oglej si celoten članek

Prva se je zgodila v torek nekaj pred 9. uro. Na avtocesti je iz smeri Obrežja proti Novemu mestu na vetrobransko steklo osebnega avtomobila padel led s tovornega vozila, ki je vozil pred njim. Led je k sreči poškodoval le steklo na osebnem vozilu. 

Slabše jo je odnesel voznik v nesreči, ki se je zgodila okoli 13.30 med Tržiščem in Mokronogom. V nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili. 

V ovinki je s strehe tovornega vozila bosanskih registrskih oznak padla ledena plošča, ki je priletela v vetrobransko steklo tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Led je prebil steklo, delci stekla pa so poškodovali voznika po glavi. Povzročitelju so zaradi kršitev izdali plačilni nalog. 

Foto: PP Šentjernej nesreča avtomobil led tovornjak

Policisti voznike motornih vozil opozarjajo na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo in poškoduje voznika. Predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč.  

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

Foto: PP Sevnica nesreča avtomobil led tovornjak

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:11 9. Januar 2019.

    Nič novega, kazen pa verjetno majhna, zato se pa tovarnakarji vedejo kot se

  • 14:57 9. Januar 2019.

    Vozila,ki prihajajo čez državno mejo MORAJO OBVEZNO PREGLEDATI NADZORNIKI NA MEJI ,tudi če STAVKAJO .Kdo je krivec je torej znano …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.