Slovenija > Črna kronika
2887 ogledov

S tovornjaka padla ledena plošča in poškodovala voznika

nesreča avtomobil led tovornjak
1/4
PP Šentjernej
Zaradi padca ledu s tovornih vozil sta se zgodili dve prometni nesreči.

Prva se je zgodila v torek nekaj pred 9. uro. Na avtocesti je iz smeri Obrežja proti Novemu mestu na vetrobransko steklo osebnega avtomobila padel led s tovornega vozila, ki je vozil pred njim. Led je k sreči poškodoval le steklo na osebnem vozilu. 

Slabše jo je odnesel voznik v nesreči, ki se je zgodila okoli 13.30 med Tržiščem in Mokronogom. V nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili. 

V ovinki je s strehe tovornega vozila bosanskih registrskih oznak padla ledena plošča, ki je priletela v vetrobransko steklo tovornega vozila slovenskih registrskih oznak. Led je prebil steklo, delci stekla pa so poškodovali voznika po glavi. Povzročitelju so zaradi kršitev izdali plačilni nalog. 

nesreča avtomobil led tovornjak | Avtor: PP Šentjernej PP Šentjernej

Policisti voznike motornih vozil opozarjajo na nevarnost raztresanja ledu z vozil. Padec snega ali ledu lahko razbije vetrobransko steklo in poškoduje voznika. Predvsem pri večjih hitrostih pa lahko pride tudi do hujših prometnih nesreč.  

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da na motornih in priklopnih vozilih v cestnem prometu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista, da je vozniku omogočena normalna vidljivost.

nesreča avtomobil led tovornjak | Avtor: PP Sevnica PP Sevnica

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 3
  • Avatar jezeran
    jezeran 17:11 09.januar 2019.

    Nič novega, kazen pa verjetno majhna, zato se pa tovarnakarji vedejo kot se

  • Avatar Leon
    Leon 14:57 09.januar 2019.

    Vozila,ki prihajajo čez državno mejo MORAJO OBVEZNO PREGLEDATI NADZORNIKI NA MEJI ,tudi če STAVKAJO .Kdo je krivec je torej znano ! Poslati jim račun .