Salamiada vseh salamiad bo spektakel

Foto: Žurnal24 Stane Krnc (levo) in Zdravko Mastnak napovedujeta prireditev, kakršne še ni bilo
Finale. 14. maja bo v Sevnici 15. salamiada. Ocenjenih je bilo 800 salam, pričakujejo 800 gostov.
Oglej si celoten članek

"V 13 salamiadah, ki so letos potekale po Sloveniji, je bilo ocenjenih več kot 800 salam, desetina najboljših pa se bo potegovala za zmago na finalu, ki bo v Sevnici," razkriva predsednik sevniških salamarjev Stane Krnc.

Sklepna slovenska prireditev, ki bo po desetih letih spet v Sevnici, se bo odvijala v velikem šotoru poleg športnega doma. Finalisti, med katerimi je kar 12 Sevničanov, se bodo na prireditveni prostor pripeljali s starodobniki in vpregami lipicancev.
"Pripravljamo bogat etnološki, kulturni, zabavni in kulinarični program," našteva eden od organizatorjev Zdravko Mastnak. Poseben poudarek bo na kulinariki, saj bodo kuharski mojstri iz Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Srbije, Avstrije in Slovenije pripravljali specialitete svojih dežel, poskrbljeno pa bo tudi za glasbo.

"Pričakujemo 800 gostov," napovedujejo organizatorji, čeprav je cena vstopnic, ki jih je mogoče dobiti le v predprodaji, razmeroma visoka, saj stane 29 evrov. "V ceno so vštete degustacija tekmovalnih salam, vsa mednarodna kulinarika in 
zabava," pravi Krnc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.