Slovenija
22 ogledov

Salamiada vseh salamiad bo spektakel

Stane Krnc (levo) in Zdravko Mastnak napovedujeta prireditev, kakršne še ni bilo Žurnal24 main
Finale. 14. maja bo v Sevnici 15. salamiada. Ocenjenih je bilo 800 salam, pričakujejo 800 gostov.

"V 13 salamiadah, ki so letos potekale po Sloveniji, je bilo ocenjenih več kot 800 salam, desetina najboljših pa se bo potegovala za zmago na finalu, ki bo v Sevnici," razkriva predsednik sevniških salamarjev Stane Krnc.

Sklepna slovenska prireditev, ki bo po desetih letih spet v Sevnici, se bo odvijala v velikem šotoru poleg športnega doma. Finalisti, med katerimi je kar 12 Sevničanov, se bodo na prireditveni prostor pripeljali s starodobniki in vpregami lipicancev.
"Pripravljamo bogat etnološki, kulturni, zabavni in kulinarični program," našteva eden od organizatorjev Zdravko Mastnak. Poseben poudarek bo na kulinariki, saj bodo kuharski mojstri iz Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Srbije, Avstrije in Slovenije pripravljali specialitete svojih dežel, poskrbljeno pa bo tudi za glasbo.

"Pričakujemo 800 gostov," napovedujejo organizatorji, čeprav je cena vstopnic, ki jih je mogoče dobiti le v predprodaji, razmeroma visoka, saj stane 29 evrov. "V ceno so vštete degustacija tekmovalnih salam, vsa mednarodna kulinarika in 
zabava," pravi Krnc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.