Samo Dars v zadnjih dneh posul 1.687 ton soli

Foto: Bralec
Foto: Bralka
Vzdrževalci Družbe za avtoceste v RS (Dars) so bili v minulih dneh, ko je Slovenijo zajel hud mraz s sneženjem, na delu praktično 24 ur na dan. Porabili so kar 1.687 ton soli in več kot 330 tisoč litrov kalcijevega klorida.
Oglej si celoten članek

Vzdrževalci Družbe za avtoceste v RS (Dars) so bili v minulih dneh, ko je Slovenijo zajel hud mraz s sneženjem, na delu praktično 24 ur na dan. V akciji pluženja in posipavanja avtocest s soljo in kalcijevim kloridom je sodelovalo 91 vozil, opremljenih s plugi in posipalci.

Da bi zagotovili prevoznost slovenskih avtocest in hitrih cest, so Darsovi vzdrževalci med petkom in nedeljo porabili 1.687 ton soli in 332.122 litrov kalcijevega klorida, kar predstavlja več kot 30 odstotkov povprečne letne porabe te raztopine, so danes sporočili iz družbe.

V Darsu ob tem poudarjajo, da je obhodni čas plužne skupine lahko dolg tudi do dve uri in v vmesnem času lahko na cestišče zapade nekaj snega, ki pa voznikom s primerno zimsko opremo ne bi smel povzročati težav. Dodatno delo pa vzdrževalcem spet povzročajo vozila brez primerne zimske opreme. Zato Dars opozarja voznike, naj se ob snežnih razmerah brez zimske opreme ne odpravljajo na pot.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.