Slovenija
15 ogledov

Samo Dars v zadnjih dneh posul 1.687 ton soli

Sneg na avtocesti v bližini Postojne. Bralka
Vzdrževalci Družbe za avtoceste v RS (Dars) so bili v minulih dneh, ko je Slovenijo zajel hud mraz s sneženjem, na delu praktično 24 ur na dan. Porabili so kar 1.687 ton soli in več kot 330 tisoč litrov kalcijevega klorida.

Vzdrževalci Družbe za avtoceste v RS (Dars) so bili v minulih dneh, ko je Slovenijo zajel hud mraz s sneženjem, na delu praktično 24 ur na dan. V akciji pluženja in posipavanja avtocest s soljo in kalcijevim kloridom je sodelovalo 91 vozil, opremljenih s plugi in posipalci.

Da bi zagotovili prevoznost slovenskih avtocest in hitrih cest, so Darsovi vzdrževalci med petkom in nedeljo porabili 1.687 ton soli in 332.122 litrov kalcijevega klorida, kar predstavlja več kot 30 odstotkov povprečne letne porabe te raztopine, so danes sporočili iz družbe.

V Darsu ob tem poudarjajo, da je obhodni čas plužne skupine lahko dolg tudi do dve uri in v vmesnem času lahko na cestišče zapade nekaj snega, ki pa voznikom s primerno zimsko opremo ne bi smel povzročati težav. Dodatno delo pa vzdrževalcem spet povzročajo vozila brez primerne zimske opreme. Zato Dars opozarja voznike, naj se ob snežnih razmerah brez zimske opreme ne odpravljajo na pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.