"Samo domača trojka"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vlada je po besedah premierke Alenke Bratušek ob današnjem razkritju stanja v slovenskem bančnem sistemu dokazala, da se Slovenija lahko sama izvije iz težav.
Oglej si celoten članek

"Danes je dan, ko smo vam dokazali in pokazali, da znamo. In danes je dan, ko smo vam dokazali, da bo edina trojka v naši državi domača trojka," je poudarila premierka Alenka Bratušek.

"Slovenijo bomo postavili ob bok najboljšim"

Kot je ocenila, je vlada v razmeroma kratkem času uspela izboljšati marsikatere kazalce, ki že leta niso kazali nobenega optimizma. "To smo dokazali in to nam priznavajo tudi drugi, notranjepolitično neobremenjeni strokovnjaki, Evropska komisija, finančni trgi, mednarodne institucije in še bi lahko naštevali," je poudarila Bratuškova.

Poslanke in poslance je ob začetku razprave o interpelaciji Viranta in po objavi rezultatov pregleda in obremenitvenih testov za osem slovenskih bank pozvala, naj vladi pustijo delati, saj bo le tako lahko izpolnila svojo zavezo: da državo postavi tja, kjer je njeno mesto – med najboljše v Evropi. "In verjemite, da jo bomo. Slovenijo bomo postavili ob bok najboljšim," je napovedala.

Poslanci že nocoj o stresnih testih

Državni zbor se bo na zahtevo skupine koalicijskih poslancev na izredni seji že nocoj seznanil z rezultati stresnih testov. Predsednik DZ Janko Veber bo sejo predvidoma sklical za 22. uro. Na njej ne bo razprave, temveč bosta finančni minister Uroš Čufer in guverner Banke Slovenija Boštjan Jazbec predstavila rezultate. Vsak naj bi imel na voljo po 45 minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 10:50 14. December 2013.

    da se obdržiš na oblasti, groziš z Janšo. Stare metode!!!

  • 10:49 14. December 2013.

    ja, domača trojka, drugače izgubimo oblast in NADZOR nadaljevanja nove kraje

  • 00:16 13. December 2013.

    Prepričan sem, da se bo vas (vse parlamentarne stranke brez izjeme) odstranilo in klicalo na odgovornost po volitvah, če pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.