Samo še en dan za prijavo terjatev

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
CM Celje. Februarja dražba “hčerke” VOC Celje, ki vzdržuje ceste v Savinjski regiji in na Koroškem.
Oglej si celoten članek

“Upniki še lahko vložijo terjatve do vključno jutri. Do zdaj jih je to storilo 842, pričakujem pa, da bo upnikov več kot tisoč,” pravi Milena Sisinger, stečajna upraviteljica podjetja CM Celje, ki je od oktobra v stečaju. Delo je pri tem podjetju izgubilo 275 zaposlenih.

Manjši obvladuje večjega

Za zdaj ni jasno, koliko znašajo celotni dolgovi in terjatve CM Celja, zagotovo pa podjetje veliko premoženja nima; stečajna upraviteljica bo sicer prodajala 18 hčerinskih družb, ki jih ima v lasti to podjetje v stečaju. “Za 12. februar je razpisana javna dražba hčerinske družbe VOC Celje, ki ima koncesijo za pluženje cest,” še pravi Sisingerjeva in dodaja: “Želim prodati delež v podjetju; vseeno mi je, kdo bo kupec. Bi se pa morala spremeniti slovenska zakonodaja, ki omogoča zgolj četrtinskemu lastniku podjetja, da prek nastavljenega nadzornega sveta obvladuje celotno podjetje. Če VOC Celje želi preživeti, potrebuje resnega lastnika z debelo denarnico.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.