Slovenija
49 ogledov

Samo še en dan za prijavo terjatev

sneg, plug Saša Despot
CM Celje. Februarja dražba “hčerke” VOC Celje, ki vzdržuje ceste v Savinjski regiji in na Koroškem.

“Upniki še lahko vložijo terjatve do vključno jutri. Do zdaj jih je to storilo 842, pričakujem pa, da bo upnikov več kot tisoč,” pravi Milena Sisinger, stečajna upraviteljica podjetja CM Celje, ki je od oktobra v stečaju. Delo je pri tem podjetju izgubilo 275 zaposlenih.

Manjši obvladuje večjega

Za zdaj ni jasno, koliko znašajo celotni dolgovi in terjatve CM Celja, zagotovo pa podjetje veliko premoženja nima; stečajna upraviteljica bo sicer prodajala 18 hčerinskih družb, ki jih ima v lasti to podjetje v stečaju. “Za 12. februar je razpisana javna dražba hčerinske družbe VOC Celje, ki ima koncesijo za pluženje cest,” še pravi Sisingerjeva in dodaja: “Želim prodati delež v podjetju; vseeno mi je, kdo bo kupec. Bi se pa morala spremeniti slovenska zakonodaja, ki omogoča zgolj četrtinskemu lastniku podjetja, da prek nastavljenega nadzornega sveta obvladuje celotno podjetje. Če VOC Celje želi preživeti, potrebuje resnega lastnika z debelo denarnico.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.