Samsung okrepil vodstvo na trgu pametnih mobilnikov

Foto: SamsungTomorrow
Foto: SamsungTomorrow
Južnokorejski proizvajalec Samsung je v prvem četrtletju letos okrepil vodilni položaj na svetovnem trgu pametnih mobilnih telefonov. Po vsem svetu je prodal 82,4 milijona pametnih mobilnikov in s tem zasedel 24,5-odstoten delež, kažejo podatki mednarodne analitske hiše IDC.
Oglej si celoten članek

Samsung je sicer v primerjavi z enakim četrtletjem leto poprej prodal za sedem odstotkov manj pametnih mobilnikov, a je kljub temu povečal vodstvo pred največjim tekmecem, ameriško družbo Apple. Ta je v prvem trimesečju letos prodala 61,2 milijona pametnih mobilnikov iPhone in s tem zasedla 18,2-odstoten delež.

Apple in Samsung sta bila v zadnjem lanskem četrtletju praktično izenačena s po okrog 20-odstotnima deležema na svetovnem trgu pametnih mobilnih telefonov, a je nato v začetku leta 2015 južnokorejski tehnološki velikan znova okrepil svoj položaj.

Samsung proti iPhonu 6 z modelom Galaxy S6

Foto: Lan Orthaber iphone 6 Samsung je na dobro prodajane Applove mobilnike Iphone 6 tik ob koncu četrtletja odgovoril z novima različicama svojega paradnega mobilnika Galaxy S6, poleg tega je beležil dobro prodajo na hitro rastočih trgih ter stabilno prodajo v nižjem in srednjem cenovnem razredu.

Na tretje mesto se je konec prvega četrtletja uvrstil kitajski proizvajalec Lenovo, ki je medtem zaključil prevzem ameriškega proizvajalca Motorola. Zasedel je 5,6-odstoten delež. Sledita kitajski Huawei (5 odstotkov) in južnokorejski LG (4,6 odstotka).

V analitski hiši IDC sicer še navajajo, da se je globalna prodaja pametnih mobilnih telefonov na letni ravni povečala za 16,7 odstotka na skupno 337 milijonov pametnih mobilnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.