Slovenija
10 ogledov

Samsung okrepil vodstvo na trgu pametnih mobilnikov

Samsung Galaxy Round SamsungTomorrow
Južnokorejski proizvajalec Samsung je v prvem četrtletju letos okrepil vodilni položaj na svetovnem trgu pametnih mobilnih telefonov. Po vsem svetu je prodal 82,4 milijona pametnih mobilnikov in s tem zasedel 24,5-odstoten delež, kažejo podatki mednarodne analitske hiše IDC.

Samsung je sicer v primerjavi z enakim četrtletjem leto poprej prodal za sedem odstotkov manj pametnih mobilnikov, a je kljub temu povečal vodstvo pred največjim tekmecem, ameriško družbo Apple. Ta je v prvem trimesečju letos prodala 61,2 milijona pametnih mobilnikov iPhone in s tem zasedla 18,2-odstoten delež.

Apple in Samsung sta bila v zadnjem lanskem četrtletju praktično izenačena s po okrog 20-odstotnima deležema na svetovnem trgu pametnih mobilnih telefonov, a je nato v začetku leta 2015 južnokorejski tehnološki velikan znova okrepil svoj položaj.

Samsung proti iPhonu 6 z modelom Galaxy S6

iphone 6 | Avtor: Lan Orthaber Lan Orthaber
Samsung je na dobro prodajane Applove mobilnike Iphone 6 tik ob koncu četrtletja odgovoril z novima različicama svojega paradnega mobilnika Galaxy S6, poleg tega je beležil dobro prodajo na hitro rastočih trgih ter stabilno prodajo v nižjem in srednjem cenovnem razredu.

Na tretje mesto se je konec prvega četrtletja uvrstil kitajski proizvajalec Lenovo, ki je medtem zaključil prevzem ameriškega proizvajalca Motorola. Zasedel je 5,6-odstoten delež. Sledita kitajski Huawei (5 odstotkov) in južnokorejski LG (4,6 odstotka).

V analitski hiši IDC sicer še navajajo, da se je globalna prodaja pametnih mobilnih telefonov na letni ravni povečala za 16,7 odstotka na skupno 337 milijonov pametnih mobilnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.