Sanacija spet prestavljena

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Onkološki inštitut. O pogodbi za prenovo vodovoda še neodvisno mnenje.
Oglej si celoten članek

Sanacija vodovoda na Onkološkem inštitutu (OI) Ljubljana, ki bi se morala začeti že pred novim letom, je zaradi sumov o nepravilnosti pri razpisu in izbiri izvajalca ponovno prestavljena. Pogodbo o sanaciji vodovoda, ki naj bi ga izvajal Kovinar Kočevje, bo proučila neodvisna komisija, sta sklenila Karl Erjavec, ki trenutno opravlja funkcijo ministra za zdravje, in direktor OI Janez Remškar.

 

"Gre za mafijski posel"

 

Kot je pojasnil Erjavec, OI ni zadovoljen s postopkom razpisa, zaradi suma korupcije pa je OI pogodbo posredoval tudi državnemu tožilstvu.

 

Za sanacijo vodovoda je bil izbran Kovinar Kočevje, ki bi projekt izpeljal za 6,9 milijona evrov, kar je bistveno več od sprva predvidenih 2,5 milijona evrov. Tako v ponudbi Kovinarja Kočevje kot pri tekmecu Tamesu, ki bi vodovod saniral za 7,8 milijona evrov, je kot podizvajalec nastopalo isto podjetje – Medicoengineering. "Gre za mafijski posel, nihče ne zna odgovoriti, zakaj bi vodovod sanirali za tako visoko ceno," pravi kirurg na OI Erik Brecelj, ki meni tudi, da sanacije, kot je predvidena po podpisani pogodbi, ne bi bilo mogoče izvajati, ne da bi bilo moteno zdravljenje onkoloških bolnikov.

 

Sposobna pravnica

 

Pogodbo o sanaciji vodovoda so konec novembra podpisale že vse tri strani – takratni minister za zdravje Tomaž Gantar, generalni direktor OI Remškar in izbrani izvajalec Kovinar Kočevje. "Prvega decembra smo na OI dobili novo, zelo izkušeno pravnico, ki je pogodbo podrobno pregledala," pravi Remškar. Podrobnejšo proučitev pogodbe so zahtevali člani sveta OI, saj ta ni bila narejena na ključ, kar bi po njihovem mnenju lahko pomenilo nadaljnja višanja cene. Če se bo izkazalo, da pogodba ni zakonita, bodo za sanacijo vodovoda izvedli nov razpis ter ugotovili odgovornost tistih na ministrstvu za zdravje, ki so vodili postopek, napoveduje Erjavec. Remškar pa je, če je podpisal nezakonito pogodbo, pripravljen odstopiti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:49 9. Februar 2014.

    NEHAJTE SE ŽE IGRAT BIROKRATSKE IGRICE IN KONČNO IZVEDITE RAZPISE TAKO OT JE POTREBNO DA SE KONČNO REŠIJO TEŽAVE SRAMOTA …

  • 16:46 13. Januar 2014.

    V sloveniji je vse zakonito kar ni zakonito samo v pravi stranki ali fotelju moraš bit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.