Šarec pojasnil, zakaj je blokiral Janšo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"Odločil sem se za simbolično gesto"
Oglej si celoten članek

Premier Marjan Šarec je v sinočnjem intervjuju ob prvem letu vodenju vlade na TV Slovenija, pojasnil tudi, zakaj je na Twitterju blokiral predsednika SDS Janeza Janšo.

Šarec se je uvodoma začudil, zakaj je njegova blokada novica postala šele zdaj, saj je Janšo na Twitterju blokiral že pred meseci, v nadaljevanju pa je pojasnil:

"Predsednik največje opozicijske stranke in nekdanji predsednik vlade in predsednik vlade, ki je predsedoval Svetu Evrope, je dolžan na svojem Twitterju temu primerno tudi komunicirati. Veste, če komunicira nekdo, ki nima vidne vloge v tej državi, mu je to oproščeno, če pa si politik takega kova, ki je nenazadnje tudi osamosvajal Slovenijo, in ima nedvomne zasluge za to, privošči komunikacijo, kot si jo, pa ne do mene, jaz sem vzdržljiv, marsikaj prenesem, ampak do državljank in državljanov, tudi novinarjev, tudi do še koga v tej družbi, sem pač odločil za simbolično gesto, da mi tega ni treba spremljati." 

Šarec je še dodal, da bo, v primeru kot v ZDA, ko je sodišče odločilo, da mora predsednik vse, ki jih je blokiral, odblokirati, to naredil z veseljem. 

Da ga je predsednik vlade blokiral, je na Twitterju konec avgusta sicer sam objavil Janez Janša. Več:

Slovenija Marjanu Šarcu je zaradi Janše prekipelo, Janši je to smešno

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 34

  • 20:25 17. September 2019.

    Tale Serpentinšek dokazuje, da ni zastonj v srednji šoli nosil popravce domov in kasneje briljiral v vlogi vaškega posebneža!

  • 18:42 17. September 2019.

    Hvala k...u, da se ga bomo znebili v funkciji župana, od rusov pa bo sigurno dobil zasluženo nagrado v primeru …

  • 17:52 17. September 2019.

    Šarec prosim pojasni še zakaj si javno lagal,da Jankovič ni del ekipe na obisku v Rusiji?? Na koncu se je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.