Slovenija
10722 ogledov

Šarec pojasnil, zakaj je blokiral Janšo

Marjan Šarec Anže Petkovšek
"Odločil sem se za simbolično gesto"

Premier Marjan Šarec je v sinočnjem intervjuju ob prvem letu vodenju vlade na TV Slovenija, pojasnil tudi, zakaj je na Twitterju blokiral predsednika SDS Janeza Janšo.

Šarec se je uvodoma začudil, zakaj je njegova blokada novica postala šele zdaj, saj je Janšo na Twitterju blokiral že pred meseci, v nadaljevanju pa je pojasnil:

"Predsednik največje opozicijske stranke in nekdanji predsednik vlade in predsednik vlade, ki je predsedoval Svetu Evrope, je dolžan na svojem Twitterju temu primerno tudi komunicirati. Veste, če komunicira nekdo, ki nima vidne vloge v tej državi, mu je to oproščeno, če pa si politik takega kova, ki je nenazadnje tudi osamosvajal Slovenijo, in ima nedvomne zasluge za to, privošči komunikacijo, kot si jo, pa ne do mene, jaz sem vzdržljiv, marsikaj prenesem, ampak do državljank in državljanov, tudi novinarjev, tudi do še koga v tej družbi, sem pač odločil za simbolično gesto, da mi tega ni treba spremljati." 

Šarec je še dodal, da bo, v primeru kot v ZDA, ko je sodišče odločilo, da mora predsednik vse, ki jih je blokiral, odblokirati, to naredil z veseljem. 

Da ga je predsednik vlade blokiral, je na Twitterju konec avgusta sicer sam objavil Janez Janša. Več:

Janez Janša in Marjan Šarec Slovenija Marjanu Šarcu je zaradi Janše prekipelo, Janši je to smešno
Komentarjev 34
 • contra 20:25 17.september 2019.

  Tale Serpentinšek dokazuje, da ni zastonj v srednji šoli nosil popravce domov in kasneje briljiral v vlogi vaškega posebneža!

 • aleks1201 18:42 17.september 2019.

  Hvala k...u, da se ga bomo znebili v funkciji župana, od rusov pa bo sigurno dobil zasluženo nagrado v primeru mahinacij.

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 17:52 17.september 2019.

  Šarec prosim pojasni še zakaj si javno lagal,da Jankovič ni del ekipe na obisku v Rusiji?? Na koncu se je izkazalo,da si ti Marjan bil "privesek" saj je Jankovič bil VODIJA ekipe in slovenski davkoplačevalci bomo to Drago plačali!! Zopet ...prikaži več bomo plačevali dolgove Agrokorja saj bo Zoran glavni s ruski Sperbank!!