Šarec povabil koalicijske partnerje na kosilo

Foto: Epa
Foto: Epa
Koalicijski partnerji so bili pred srečanjem pri premierju Marjanu Šarcu, ki jih je povabil na kosilo, skromni z izjavami in tudi pričakovanji.
Oglej si celoten članek

Povedali so, da si želijo oz. upajo predvsem na dobro kosilo, pogovor o prihodnosti in nadaljnjem delu. Predsednica SAB Alenka Bratušek je ob prihodu v vladne prostore, v katerih jih Šarec gosti na kosilu, dejala, da si želi predvsem "najprej eno dobro kosilo in iskren pogovor o prihodnosti". "Upam, da so dobro skuhali," je ob prihodu na kosilo glede pričakovanj dejal tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

Predsednik SD Dejan Židan je zatrdil, da danes "ne bo ne discipliniranja ne soljenja pameti drug drugemu, ampak samo utrjevanje temeljev, da gremo po skupni poti kot tovariši naprej".

O tem, kakšna bo skupna pot in kako bodo utrdili temelje, bomo po Židanovih navedbah izvedeli po današnjem srečanju. Želja SD je, da temelje utrdijo in gredo skupaj naprej. S temi besedami je odgovoril na vprašanje pogovora o nadaljnjem delu manjšinske vlade in sodelovanju s prvakom SNS Zmagom Jelinčičem, ki obljublja tudi potrebno večino za potrditev proračuna.

Na vprašanje, ali bodo poslanci SD enotni pri glasovanju o proračunu, ki bo predvidoma v četrtek, pa je Židan odgovoril s trditvijo, da njihovi poslanci nikoli niso bili razlog za to, da je koalicija na trenutke šibka. Po njegovih navedbah so tisti, ki vedo, da je politika tek na dolge proge, "in ne solo akcije do prve ankete".

Prvak DeSUS Karl Erjavec se je ob prihodu na srečanje medijem izognil. Koalicijski partnerji so sicer Šarčevo povabilo na kosilo v minulih dneh pozdravili, saj da so takšna srečanja v aktualnem vladnem mandatu manjkala.

Pričakovati je, da bodo predsedniki koalicijskih strank, ki v DZ same nimajo večine, danes med drugim poskušali strniti vrste pred glasovanjem o proračunskih dokumentih. Vložena dopolnila k slednjim so zadnje dni povzročila precej napetosti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:09 20. November 2019.

    Najprej delo, potem jelo, je ena od misli narodne modrosti. Medtem ko je v parlamentu razprava o državnem proračunu, ga …

  • 15:14 20. November 2019.

    Na mizah bo svinjska glava podobna kot na ramenih .

  • 14:02 20. November 2019.

    Šarec se je prenaglil, ko je javnemu sektorjuv vseh zahtevah popustil brez pogajanj. Sedaj na račun tega za prihodnje dve …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.