Slovenija
968 ogledov

Šarec povabil koalicijske partnerje na kosilo

Marjan Šarec Epa
Koalicijski partnerji so bili pred srečanjem pri premierju Marjanu Šarcu, ki jih je povabil na kosilo, skromni z izjavami in tudi pričakovanji.

Povedali so, da si želijo oz. upajo predvsem na dobro kosilo, pogovor o prihodnosti in nadaljnjem delu. Predsednica SAB Alenka Bratušek je ob prihodu v vladne prostore, v katerih jih Šarec gosti na kosilu, dejala, da si želi predvsem "najprej eno dobro kosilo in iskren pogovor o prihodnosti". "Upam, da so dobro skuhali," je ob prihodu na kosilo glede pričakovanj dejal tudi predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

Predsednik SD Dejan Židan je zatrdil, da danes "ne bo ne discipliniranja ne soljenja pameti drug drugemu, ampak samo utrjevanje temeljev, da gremo po skupni poti kot tovariši naprej".

O tem, kakšna bo skupna pot in kako bodo utrdili temelje, bomo po Židanovih navedbah izvedeli po današnjem srečanju. Želja SD je, da temelje utrdijo in gredo skupaj naprej. S temi besedami je odgovoril na vprašanje pogovora o nadaljnjem delu manjšinske vlade in sodelovanju s prvakom SNS Zmagom Jelinčičem, ki obljublja tudi potrebno večino za potrditev proračuna.

Na vprašanje, ali bodo poslanci SD enotni pri glasovanju o proračunu, ki bo predvidoma v četrtek, pa je Židan odgovoril s trditvijo, da njihovi poslanci nikoli niso bili razlog za to, da je koalicija na trenutke šibka. Po njegovih navedbah so tisti, ki vedo, da je politika tek na dolge proge, "in ne solo akcije do prve ankete".

Prvak DeSUS Karl Erjavec se je ob prihodu na srečanje medijem izognil. Koalicijski partnerji so sicer Šarčevo povabilo na kosilo v minulih dneh pozdravili, saj da so takšna srečanja v aktualnem vladnem mandatu manjkala.

Pričakovati je, da bodo predsedniki koalicijskih strank, ki v DZ same nimajo večine, danes med drugim poskušali strniti vrste pred glasovanjem o proračunskih dokumentih. Vložena dopolnila k slednjim so zadnje dni povzročila precej napetosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
 • slovenski95 17:09 20.november 2019.

  Najprej delo, potem jelo, je ena od misli narodne modrosti. Medtem ko je v parlamentu razprava o državnem proračunu, ga Šarec že zapravlja za bogato kosilo predsednikom koalicijskih strank, ki pred tem niso opravili svojega dela in ki so vsi ...prikaži veči po vrsti državni in narodni škodljivci, eni manjši, drugi večji. Pred kosilom so se predsedniki radovedno spraševali, ali bodo pri kosilu štirje hodi ali bo več hodov, medtem pa je množica njihovih podanikov preštevala drobiž in računala, katere prehramben

 • Avatar Leon
  Leon 15:14 20.november 2019.

  Na mizah bo svinjska glava podobna kot na ramenih .

 • alfagirl 14:02 20.november 2019.

  Šarec se je prenaglil, ko je javnemu sektorjuv vseh zahtevah popustil brez pogajanj. Sedaj na račun tega za prihodnje dve leti zmanjkuje denarja za vse apetite. Najbolj pa bodo nastradali ničkrivi upokojenci. Njim se bo izredno zvišala pokojnina za 6,5 EUR.