Šarec: "Stvari so šle daleč ... predaleč"

Foto: Profimedia Marjan Šarec
Za rojstni dan države ne želim biti na istih fotografijah, je zapisal Šarec.
Oglej si celoten članek

"Od svojega 18.leta starosti sem se udeležil vseh volitev in referendumov, tudi če niso imeli veliko smisla. Vedno izobesim slovensko zastavo ob prazniku in me moti, ker premalo zastav visi po domovih. Ne jokam za prejšnjo državo, ker sem večino življenja preživel v samostojni Sloveniji, ki je naša in edina. Ne bi je nikoli zamenjal. Vedno me je tudi motilo pomanjkanje splošne državljanske zavesti in na misel mi ne bi prišlo, da kot funkcionar ne bi šel na proslavo...do zdaj," je na svojem facebook profilu zapisal Marjan Šarec. 

"Namreč, stvari so šle daleč...predaleč. Kar počne sedanja vlada ob tihi ali pa odkriti asistenci predsednika republike, zahteva drugačen način izražanja domoljubja. Za rojstni dan države ne želim biti na istih fotografijah ob dejstvu, da je bila Ljubljana popolnoma blokirana, ljudje niso mogli nikamor, policisti so stali daleč, zelo daleč od prizorišča in obračali ljudi. Pa niso oni nič krivi, da ne bo pomote. Ne, nasprotno, zelo so bili korektni," je zapisal in dodal, da Pahor in Janša kot edina iz časov osamosvojitve razdvajata in da živita vsak v svojem mehurčku. 

"Drage prijateljice in prijatelji, želim vam lepo praznovanje naše domovine, ne dovolite, da se vas polasti obup. Nikakor, kajti v težkih trenutnih se rojevajo čudovite ideje in rešitve. Tako, kot so pred 29. leti ljudje zmogli, tako bomo tudi danes. Vse najboljše, Slovenija!" je še zapisal Šarec. 

Evropski poslanec Milan Brglez pa se je odločil, da se proslave udeleži, saj je to proslava vseh nas v čast državi in njenim državljanom. Dodal je še, da ne pristaja na vsiljene delitve vaši in naši.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 79

  • 12:12 26. Junij 2020.

    Tale Serpentinšek je res kerlc, kakšne neumnosti ti ta natrosi! Ja no, naj mu bo, njegov humor je vedno bil …

  • 23:03 25. Junij 2020.

    Kaj je šlo predaleč, Šarec?? Odstopil si in prepustil oblast sposobnejši vladi.. kaj ti zdaj ni prav? Si kot otrok, …

  • 20:40 25. Junij 2020.

    SMRT JANŠIZMU SVOBODA NARODU

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.