Slovenija
33685 ogledov

Šarec: "Stvari so šle daleč ... predaleč"

Marjan Šarec Profimedia
Za rojstni dan države ne želim biti na istih fotografijah, je zapisal Šarec.

"Od svojega 18.leta starosti sem se udeležil vseh volitev in referendumov, tudi če niso imeli veliko smisla. Vedno izobesim slovensko zastavo ob prazniku in me moti, ker premalo zastav visi po domovih. Ne jokam za prejšnjo državo, ker sem večino življenja preživel v samostojni Sloveniji, ki je naša in edina. Ne bi je nikoli zamenjal. Vedno me je tudi motilo pomanjkanje splošne državljanske zavesti in na misel mi ne bi prišlo, da kot funkcionar ne bi šel na proslavo...do zdaj," je na svojem facebook profilu zapisal Marjan Šarec. 

"Namreč, stvari so šle daleč...predaleč. Kar počne sedanja vlada ob tihi ali pa odkriti asistenci predsednika republike, zahteva drugačen način izražanja domoljubja. Za rojstni dan države ne želim biti na istih fotografijah ob dejstvu, da je bila Ljubljana popolnoma blokirana, ljudje niso mogli nikamor, policisti so stali daleč, zelo daleč od prizorišča in obračali ljudi. Pa niso oni nič krivi, da ne bo pomote. Ne, nasprotno, zelo so bili korektni," je zapisal in dodal, da Pahor in Janša kot edina iz časov osamosvojitve razdvajata in da živita vsak v svojem mehurčku. 

"Drage prijateljice in prijatelji, želim vam lepo praznovanje naše domovine, ne dovolite, da se vas polasti obup. Nikakor, kajti v težkih trenutnih se rojevajo čudovite ideje in rešitve. Tako, kot so pred 29. leti ljudje zmogli, tako bomo tudi danes. Vse najboljše, Slovenija!" je še zapisal Šarec. 

Evropski poslanec Milan Brglez pa se je odločil, da se proslave udeleži, saj je to proslava vseh nas v čast državi in njenim državljanom. Dodal je še, da ne pristaja na vsiljene delitve vaši in naši.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 91
  • contra 12:12 26.junij 2020.

    Tale Serpentinšek je res kerlc, kakšne neumnosti ti ta natrosi! Ja no, naj mu bo, njegov humor je vedno bil za kakšno osnovnošolsko publiko!

  • vesna44 23:03 25.junij 2020.

    Kaj je šlo predaleč, Šarec?? Odstopil si in prepustil oblast sposobnejši vladi.. kaj ti zdaj ni prav? Si kot otrok, ki joka ko je sam vrgel igračko stran! Hvala, ker si odstopil in zdaj nehaj srat!

  • e7317ae6b1a40d0358830fa689e3d493d717dca1 20:40 25.junij 2020.

    SMRT JANŠIZMU SVOBODA NARODU