Slovenija
13115 ogledov

Zlatko se je zapel s policisti: Jaz sem štrajkal za vaše višje plače

Zlatko facebook
Raper Zlatko se je po včerajšnji proslavi zapletel s policisti in vse skupaj posnel.

Policisti so ga, kot je mogoče razumeti iz posnetka, znova ustavili, potem ko so ga že popisali. Zanimalo jih je, kako je prišel v varovano območje. Včeraj so namreč policisti zaradi državne proslave ob dnevu samostojnosti povsem zaprli širše območje središča Ljubljane, vstop so imeli le tisti z vabili. Zlatko se je očitno nekje izmuznil noter.

Med čakanjem je Zlatko policiste pozval, naj mu povedo, kaj je naredil narobe ter jih vprašal, ali so ponosni na to, kar delajo. Povedal jim je, da je z njimi štrajkal za njihove večje plače in jim tudi zarepal. Celoten posnetek si lahko ogledate spodaj.

 

Objavil/a Zlatan Čordić dne Sreda, 24. junij 2020

Državno proslavo na Kongresnem trgu v Ljubljani je spremljala alternativna proslava na Prešernovem trgu, kjer se je po oceni policistov zbralo okoli 3000 protestnikov. Policisti so opravili 17 postopkov ugotavljanja identitete in ugotovili dve kršitvi zakona o varstvu javnega reda in miru, shod pa je potekal mirno, so danes sporočili s policije.

Kot so danes pojasnili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti v sredo na Kongresnem trgu in Prešernovem trgu opravljali naloge za vzdrževanje javnega reda in miru, zagotavljali varnost udeležencev protestnih shodov in udeležencev državne proslave, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah. Glede na znane okoliščine in pridobljene informacije glede protestov je bilo gibanje na delu Trga republike, Kongresnemu trgu in ulicah neposredno ob Kongresnem trgu omejeno z varovalnimi ograjami, so pojasnili.

Skrbelo jih je, da bo prišlo do fizičnega obračunavanja

Pred 19. uro so se protestniki obeh napovedanih shodov po navedbah policije začeli zbirati na Prešernovem trgu in v okolici, kjer se jih je zbralo okoli 3000. "Ker so se na trgu zbrali pripadniki različnih skupin, med njimi pa je bilo tudi več zamaskiranih, so policisti fizično zagotavljali ločevanje med obema skupinama, saj so pred tem zaznali informacije, da bi lahko med skupinama prišlo do fizičnega obračunavanja," so pojasnili. Nekaj pred 20. uro so se nato odpravili proti Slovenski cesti ter skozi središče mesta odšli na Erjavčevo ulico, nato pa do Trga francoske revolucije, kjer so se nato razšli, so pot shoda opisali na policiji.

Oba protesta sta po navedbah policije potekala mirno, so pa policisti sprotno zaprli več ulic v okolici za zagotovitev varnosti udeležencev. Policija nadaljuje zbiranje obvestil in bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepala v skladu z zakonodajo, so še napovedali.

Nasprotniki vlade so se zbrali nekaj pred 19. uro na Prešernovem trgu. Budno jih je spremljala tudi policija, nekaj napetosti pa je nastalo, ko je na trg prišla skupina nekaj deset nasprotnikov v rumenih jopičih z napisi proti anarhiji in Anarhisti so levi fašisti. Postavili so se pred Prešernov spomenik in bili deležni žvižgov udeležencev alternativne proslave, ki pa so nato skupini, ki so jo označili za provokatorje, obrnili hrbet, program pa izvedli s stopnic pred frančiškansko cerkvijo.

Policijska uprava Ljubljana je pred dogodkom v sredo zapisala, da spoštujejo svobodo izražanja in udeležbo na mirnih protestih. Je pa opozorila, da protesti niso prijavljeni in tako ni mogoče sodelovanje z organizatorji, ki bi morali na podlagi zakona o javnih zbiranjih zagotoviti varnostne ukrepe za varnost vseh udeležencev shoda. Zato je za to dolžna poskrbeti policija.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 45
  • sandi76 10:08 27.junij 2020.

    Patetičen poskus dvigovanja že zdavnaj padlega ratinga....

  • borut08 19:20 26.junij 2020.

    Saj policija ustrahije,izsiljeje,nadzira oz.izvaja psihofizicno nasilje in unicijejo ali zapirajo nas drugace mislece na psihiateijo.Politicna mafija psihipatska je narocnik,policija pa izvajalec.

  • sebastjan47 16:59 26.junij 2020.

    Slovenec Zlatko ti si car. Tale Hojsova "palicija", uvožena iz Štajerske, ki z ograjami zapira najlepse mesto Ljubljana, ti ne seže do kolen, kaj šele, da bi razumela Cankarja. Pazi nase, ostani zdrav.