Šarić: nova obtožnica

Foto: Žurnal24 Darko %C5%A0ari%C4%87
Srbsko tožilstvo je zoper balkanskega narkokralja Darka Šarića in še nekaj njegovih sodelavcev vložilo novo obtožnico. Eden od obtoženih povezan s slovenskim podjetjem.
Oglej si celoten članek

Darko Šarić je obtožen, da je skupaj s sodelavci prek nakupov kmetijskih zemljišč in hotela v Vojvodini opral 20 milijonov evrov, pridobljenih v trgovini s kokainom, poročajo srbski mediji.

Med obtoženimi je tudi Nebojša Jestrović, ki je posredno povezan s slovenskim podjetjem Remex International.

Kot smo poročali že konec julija, je slovensko gradbeno podjetje Remex International, katerega direktor je Martin Režek, 45-odstotni lastnik srbskega podjetja Adriacoop. V upravi Adriacoopa pa sedi ravno Jestrović, ki je direktor ene izmed družb v lasti Šarića. Režek je takrat potrdil, da pozna Jestrovića, a da ni seznanjen z njegovo povezavo s Šarićem.

Obtožnica temelji ravno na prisluškovanju pogovorom med Šarićem in Jestrovićem, v katerih se pogovarjata o nakupih kmetijskih zemljišč, prek katerih je narkokartel pral denar.

To pa še ni vse, prek Jestrovića je Šarić povezan tudi s Slovenijalesom. Ta podatek je prišel na dan maja letos. Ob razpadu Jugoslavije je Slovenijales Jugobanki dolgoval devet milijonov evrov. Ko je Jugobanka šla v stečaj, je Šarićevo podjetje Municipium S odkupilo terjatev in nato v Sloveniji sprožilo spor s Slovenijalesom zaradi dolga. Prvi poravnalni narok na ljubljanskem okrožnem sodišču je bil neuspešen, naslednji bo 8. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.