Slovenija
35 ogledov

Šarić: nova obtožnica

Darko %C5%A0ari%C4%87 Žurnal24 main
Srbsko tožilstvo je zoper balkanskega narkokralja Darka Šarića in še nekaj njegovih sodelavcev vložilo novo obtožnico. Eden od obtoženih povezan s slovenskim podjetjem.

Darko Šarić je obtožen, da je skupaj s sodelavci prek nakupov kmetijskih zemljišč in hotela v Vojvodini opral 20 milijonov evrov, pridobljenih v trgovini s kokainom, poročajo srbski mediji.

Med obtoženimi je tudi Nebojša Jestrović, ki je posredno povezan s slovenskim podjetjem Remex International.

Kot smo poročali že konec julija, je slovensko gradbeno podjetje Remex International, katerega direktor je Martin Režek, 45-odstotni lastnik srbskega podjetja Adriacoop. V upravi Adriacoopa pa sedi ravno Jestrović, ki je direktor ene izmed družb v lasti Šarića. Režek je takrat potrdil, da pozna Jestrovića, a da ni seznanjen z njegovo povezavo s Šarićem.

Obtožnica temelji ravno na prisluškovanju pogovorom med Šarićem in Jestrovićem, v katerih se pogovarjata o nakupih kmetijskih zemljišč, prek katerih je narkokartel pral denar.

To pa še ni vse, prek Jestrovića je Šarić povezan tudi s Slovenijalesom. Ta podatek je prišel na dan maja letos. Ob razpadu Jugoslavije je Slovenijales Jugobanki dolgoval devet milijonov evrov. Ko je Jugobanka šla v stečaj, je Šarićevo podjetje Municipium S odkupilo terjatev in nato v Sloveniji sprožilo spor s Slovenijalesom zaradi dolga. Prvi poravnalni narok na ljubljanskem okrožnem sodišču je bil neuspešen, naslednji bo 8. septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.