Sava se umirja, Krka narašča

Foto: Žurnal24 Sava se v svojem spodnjem delu počasi umirja. (Foto: Nina Oštrbenk)
Povodenj se pomika v spodnji tok Save, Krke in Vipave. Sava se v spodnjem toku počasi umirja, Krka pa narašča.
Oglej si celoten članek

Padavine so po državi povsod ponehale, povodenj se pomika v spodnji tok Save, Krke in Vipave. Večina rek po državi upada, tudi Sava v spodnjem toku se počasi umirja, narašča pa še Krka v spodnjem toku, so sporočili z Agencije RS za okolje.

Pretok Save je danes popoldne na območju Krškega polja dosegel okoli 3600 kubičnih metrov na sekundo in stagnira. Sava poplavlja na območju Krškega polja, pretoki v spodnjem toku pa bodo ponoči ostajali na podobni ravni.

Pri Čatežu je Sava zajezila Krko na sotočju, zato je poplavno območje ob spodnjem toku Krke precej večje od običajnega. Pretok Krke v Podbočju še narašča in bo ponoči dosegel predvidoma okoli 440 m3/s, kar so rekordne vrednosti pretoka.

Reka Sotla poplavlja, obsežnejše poplave so še vedno na celotnem območju Dolenjskega in Notranjskega krasa. Reka Vipava že upada, vendar še poplavlja v spodnjem toku, prav tako reka Ljubljanica. Pretoki drugih rek se zmanjšujejo, med njimi tudi reka Reka, Gradaščica in Mali graben.

Foto: Žurnal24 reke stanje napoved



V prihodnjih dneh bodo v večjem obsegu poplavljena kraška polja Notranjskega in Dolenjskega krasa ter območje ob spodnjem toku Krke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.