Slovenija
37 ogledov

Sava se umirja, Krka narašča

Sava se v svojem spodnjem delu počasi umirja. (Foto: Nina Oštrbenk) Žurnal24 main
Povodenj se pomika v spodnji tok Save, Krke in Vipave. Sava se v spodnjem toku počasi umirja, Krka pa narašča.

Padavine so po državi povsod ponehale, povodenj se pomika v spodnji tok Save, Krke in Vipave. Večina rek po državi upada, tudi Sava v spodnjem toku se počasi umirja, narašča pa še Krka v spodnjem toku, so sporočili z Agencije RS za okolje.

Pretok Save je danes popoldne na območju Krškega polja dosegel okoli 3600 kubičnih metrov na sekundo in stagnira. Sava poplavlja na območju Krškega polja, pretoki v spodnjem toku pa bodo ponoči ostajali na podobni ravni.

Pri Čatežu je Sava zajezila Krko na sotočju, zato je poplavno območje ob spodnjem toku Krke precej večje od običajnega. Pretok Krke v Podbočju še narašča in bo ponoči dosegel predvidoma okoli 440 m3/s, kar so rekordne vrednosti pretoka.

Reka Sotla poplavlja, obsežnejše poplave so še vedno na celotnem območju Dolenjskega in Notranjskega krasa. Reka Vipava že upada, vendar še poplavlja v spodnjem toku, prav tako reka Ljubljanica. Pretoki drugih rek se zmanjšujejo, med njimi tudi reka Reka, Gradaščica in Mali graben.

reke stanje napoved | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



V prihodnjih dneh bodo v večjem obsegu poplavljena kraška polja Notranjskega in Dolenjskega krasa ter območje ob spodnjem toku Krke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.