ŠC Pohorje bo reševal konzorcij

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
V reševanje Športnega centra Pohorje se je podal konzorcij podjetij. Možen še vstop drugih.
Oglej si celoten članek

"Konzorcij je sestavljen iz podjetja Nipa in iz nekaterih lokalnih podjetnikov, katerih osnovni poslovni interes je sanacija družbe, hrbtenica pohorskega turizma. Partnerji konzorcija so tudi Društvo gostincev Pohorja in družba Terme Maribor,“ so sporočili z Mestne občine Maribor. Konzorcij je odprtega tipa, saj se za vstop pogovarjajo še z drugimi podjetji. 

ŠČ Pohorje je namreč tik pred stečajem, ustanovljeni konzorcij pa je DUTB že dal enotno ponudbo za odkup družbe.  

Dražav slaba lastnica

"Mariborski in pohorski turizem sta vitalnega pomena za razvoj mesta. Na žalost so ga napačne odločitve iz preteklosti prignale do zloma," je ob tem dejal mariborski župan Andrej Fištravec.

Državo je označil za slabo lastnico: "Od DUTB pričakujemo, da bo procese prodaje pospešil in se izkazal kot poslovno resen prodajalec premoženja. Na njihov poziv sta namreč prišli dve ponudbi, ki smo jih z ustanovitvijo konzorcija združili, DUTB pa kljub trditvam v medijih, da potekajo tozadevne aktivnosti, ni našla nobenega zainteresiranega investitorja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.