Slovenija
14 ogledov

ŠC Pohorje bo reševal konzorcij

stajerska 11.01.10., mariborsko pohorje, smucanje, foto: nino verdnik Nino Verdnik
V reševanje Športnega centra Pohorje se je podal konzorcij podjetij. Možen še vstop drugih.

"Konzorcij je sestavljen iz podjetja Nipa in iz nekaterih lokalnih podjetnikov, katerih osnovni poslovni interes je sanacija družbe, hrbtenica pohorskega turizma. Partnerji konzorcija so tudi Društvo gostincev Pohorja in družba Terme Maribor,“ so sporočili z Mestne občine Maribor. Konzorcij je odprtega tipa, saj se za vstop pogovarjajo še z drugimi podjetji. 

ŠČ Pohorje je namreč tik pred stečajem, ustanovljeni konzorcij pa je DUTB že dal enotno ponudbo za odkup družbe.  

Dražav slaba lastnica

"Mariborski in pohorski turizem sta vitalnega pomena za razvoj mesta. Na žalost so ga napačne odločitve iz preteklosti prignale do zloma," je ob tem dejal mariborski župan Andrej Fištravec.

Državo je označil za slabo lastnico: "Od DUTB pričakujemo, da bo procese prodaje pospešil in se izkazal kot poslovno resen prodajalec premoženja. Na njihov poziv sta namreč prišli dve ponudbi, ki smo jih z ustanovitvijo konzorcija združili, DUTB pa kljub trditvam v medijih, da potekajo tozadevne aktivnosti, ni našla nobenega zainteresiranega investitorja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.