SCT pred prisilno poravnavo?

Foto: Žurnal24 Ivan Zidar, predor Šentvid
Po Vegradu SCT? Največje slovensko gradbeno podjetje očitno tone v vedno večje težave.
Oglej si celoten članek

SKB banka je v petek – po pisanju Dnevnika – oblikovala rezervacijo na transakcijskem računu, ki ga ima Zidarjev SCT pri tej banki. Banka denar rezervira za izvršitev plačil dolgov stranke ali tistih dolgov, ki se bodo predvidoma pojavila v prihodnosti ob izvršbi.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču do včeraj sicer še niso prejeli novega predloga za prisilno poravnavo SCT, kljub temu pa je vse več informacij, da je slednja le še vprašanje časa.

Po pisanju Dnevnika naj bi se v SCT zdaj odločali le še o modelu sanacije, pri čemer naj bi imel Ivan Zidar dve možnosti: po prvi bi se lahko odločil za sanacijo prek krovne delniške družbe SCT, iz katere bi na zdrave in novoustanovljene hčerinske družbe v sistemu še pred začetkom prisilne poravnave ali stečaja prenesel posle in premoženje. Druga možnost pa je obrnjen scenarij, da bi torej Zidar prek hčerinskih družb reševal krovno.

Pri slednji največje težave predstavljajo obveznosti do podizvajalcev in dobaviteljev; konec lanskega leta je imela SCT za več kot 175 milijonov evrov kratkoročnih poslovnih obveznosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.