Slovenija
14 ogledov

SCT pred prisilno poravnavo?

Ivan Zidar, predor Šentvid Žurnal24 main
Po Vegradu SCT? Največje slovensko gradbeno podjetje očitno tone v vedno večje težave.

SKB banka je v petek – po pisanju Dnevnika – oblikovala rezervacijo na transakcijskem računu, ki ga ima Zidarjev SCT pri tej banki. Banka denar rezervira za izvršitev plačil dolgov stranke ali tistih dolgov, ki se bodo predvidoma pojavila v prihodnosti ob izvršbi.

Na ljubljanskem okrožnem sodišču do včeraj sicer še niso prejeli novega predloga za prisilno poravnavo SCT, kljub temu pa je vse več informacij, da je slednja le še vprašanje časa.

Po pisanju Dnevnika naj bi se v SCT zdaj odločali le še o modelu sanacije, pri čemer naj bi imel Ivan Zidar dve možnosti: po prvi bi se lahko odločil za sanacijo prek krovne delniške družbe SCT, iz katere bi na zdrave in novoustanovljene hčerinske družbe v sistemu še pred začetkom prisilne poravnave ali stečaja prenesel posle in premoženje. Druga možnost pa je obrnjen scenarij, da bi torej Zidar prek hčerinskih družb reševal krovno.

Pri slednji največje težave predstavljajo obveznosti do podizvajalcev in dobaviteljev; konec lanskega leta je imela SCT za več kot 175 milijonov evrov kratkoročnih poslovnih obveznosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.