SCT priznal krivdo

Foto: Žurnal24 Onkološki inštitut se že od samega začetka sooča s številnimi težavami, ki močno
Napake pri gradnji vodovoda na Onkološkem inštitutu so delno naša krivda, so priznali na SCT-ju.
Oglej si celoten članek

Največji slovenski gradbinec je s tem pristal tudi na prevzem dela stroškov njegove sanacije, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za zdravje Dorjan Marušič. Ministrstvo za zdravje bo na podlagi predloga SCT o načinu pristopa k sanaciji podalo svoje mnenje, je dejal minister.

Če se s podjetjem ne bi uspeli dogovoriti, pa bo Marušič izkoristil bančno garancijo. SCT se je ob tem zavezal, da bodo 2,3 milijona evrov vredno garancijo podaljšali za čas reševanja reklamacije. Odločitev o tem bodo sprejeli do 27. aprila.

Poleg vodovodnega naj ne bi ustrezno delovali tudi klimatski sistemi, nepravilnosti se pojavljajo tudi v operacijskih sobah.

Kadrovske spremembe
Marušič se je dotaknil tudi napovedanih kadrovskih sprememb na ministrstvu po prevzemu ministrovanja. Ivan Eržen tako še vedno ostaja državni sekretar, v ponedeljek pa bo vodenje kabineta ministra prevzela Tjaša Vidic.

Marušič je pojasnil, da glede prihodnjega sodelovanja s svetovalcem prejšnjega ministra Martinom Tothom − ta je bil med snovalci teksta zakona o zdravstveni dejavnosti − v tem trenutku še ne more nič reči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.