Slovenija
19 ogledov

SCT priznal krivdo

Onkološki inštitut se že od samega začetka sooča s številnimi težavami, ki močno Žurnal24 main
Napake pri gradnji vodovoda na Onkološkem inštitutu so delno naša krivda, so priznali na SCT-ju.

Največji slovenski gradbinec je s tem pristal tudi na prevzem dela stroškov njegove sanacije, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za zdravje Dorjan Marušič. Ministrstvo za zdravje bo na podlagi predloga SCT o načinu pristopa k sanaciji podalo svoje mnenje, je dejal minister.

Če se s podjetjem ne bi uspeli dogovoriti, pa bo Marušič izkoristil bančno garancijo. SCT se je ob tem zavezal, da bodo 2,3 milijona evrov vredno garancijo podaljšali za čas reševanja reklamacije. Odločitev o tem bodo sprejeli do 27. aprila.

Poleg vodovodnega naj ne bi ustrezno delovali tudi klimatski sistemi, nepravilnosti se pojavljajo tudi v operacijskih sobah.

Kadrovske spremembe
Marušič se je dotaknil tudi napovedanih kadrovskih sprememb na ministrstvu po prevzemu ministrovanja. Ivan Eržen tako še vedno ostaja državni sekretar, v ponedeljek pa bo vodenje kabineta ministra prevzela Tjaša Vidic.

Marušič je pojasnil, da glede prihodnjega sodelovanja s svetovalcem prejšnjega ministra Martinom Tothom − ta je bil med snovalci teksta zakona o zdravstveni dejavnosti − v tem trenutku še ne more nič reči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.