SD ostaja v koaliciji, še Veber je bil za

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predsedstvo SD je danes soglasno potrdilo predlog predsednika stranke Dejana Židana, da stranka kljub razrešitvi Janka Vebra s položaja obrambnega ministra ostaja vladna in koalicijska stranka.
Oglej si celoten članek

DZ je namreč včeraj na predlog predsednika vlade Mira Cerarja razrešil obrambnega ministra Vebra. Veber  je v izjavi novinarjem ob prihodu na sejo predsedstva stranke pojasnil, da bo v poslanskih klopeh "v miru" opozarjal na zelo zahteven položaj, v katerem se bo država znašla, če bo prodan Telekom Slovenije in vsa druga podjetja. Glede privatizacije svojega stališča ne bo spreminjal, je poudaril.

Pravi sicer, da nima težav z nadaljnjim sodelovanjem stranke v koaliciji tudi po njegovi razrešitvi. Veber je pojasnil, da nima nikakršnih ambicij, da bi posegal v trenutno razporeditev v poslanski skupini in v DZ ter bo opravljal funkcijo poslanca. S sekretarjem poslanske skupine se je danes tudi dogovoril, da bo sodeloval v tistih delovnih telesih DZ, v katerih je sodeloval Franc Križanič, ki se z Vebrovim prihodom v DZ poslavlja iz poslanske skupine.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 06:34 12. April 2015.

    Se je treba pazit vebroklopa, lahko namreč dobiš vebroemingo..........

  • 19:14 10. April 2015.

    tresla se gora

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.