Slovenija
50 ogledov

SD ostaja v koaliciji, še Veber je bil za

Veberkom Anže Petkovšek
Predsedstvo SD je danes soglasno potrdilo predlog predsednika stranke Dejana Židana, da stranka kljub razrešitvi Janka Vebra s položaja obrambnega ministra ostaja vladna in koalicijska stranka.

DZ je namreč včeraj na predlog predsednika vlade Mira Cerarja razrešil obrambnega ministra Vebra. Veber  je v izjavi novinarjem ob prihodu na sejo predsedstva stranke pojasnil, da bo v poslanskih klopeh "v miru" opozarjal na zelo zahteven položaj, v katerem se bo država znašla, če bo prodan Telekom Slovenije in vsa druga podjetja. Glede privatizacije svojega stališča ne bo spreminjal, je poudaril.

Pravi sicer, da nima težav z nadaljnjim sodelovanjem stranke v koaliciji tudi po njegovi razrešitvi. Veber je pojasnil, da nima nikakršnih ambicij, da bi posegal v trenutno razporeditev v poslanski skupini in v DZ ter bo opravljal funkcijo poslanca. S sekretarjem poslanske skupine se je danes tudi dogovoril, da bo sodeloval v tistih delovnih telesih DZ, v katerih je sodeloval Franc Križanič, ki se z Vebrovim prihodom v DZ poslavlja iz poslanske skupine.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • encijan 06:34 12.april 2015.

    Se je treba pazit vebroklopa, lahko namreč dobiš vebroemingo..........

  • dragec 19:14 10.april 2015.

    tresla se gora