SDS bo ostala brez odgovora

Foto: Žurnal24 (Foto: Boštjan Tacol)
Komisija za nadzor javnih financ ni obravnavala vprašanja, ali so banke v državni lasti financirale gradnjo športnega parka Stožice.
Oglej si celoten članek

Politični motivi?
SDS je predvsem zanimalo, zakaj banke v večinski državni lasti financirajo projekt v času kreditnega krča, ko pa posojil ne odobravajo mnogim perspektivnim malim in srednjim podjetjem. Širitev dnevnega reda pa so podprli le poslanci SDS in SNS.  

Komisija naj bi tako po prvotnem predlogu Banki Slovenije predlagala, naj ji poroča, ali banke v večinski državni lasti pri projektu financiranja izgradnje športnega parka Stožice izvršujejo določbe zakona o bančništvu, ki govorijo o upravljanju s tveganji.

Pristojne nadzorne inštitucije bi morale čim prej opraviti pregled izvajanja projekta gradnje športnega parka, vlada pa storiti vse za izboljšanje socialnega stanja in zaščite delavcev, so še predlagali v SDS.

SDS − Stožice, prvič
Ker naj bi pri tem prihajalo do kršenja delovnopravne zakonodaje, je o gradnji tega športnega parka prav tako na zahtevo poslanske skupine SDS konec marca razpravljal že tudi odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Ob tem je vladi predlagal, naj čim prej pripravi spremembe zakonodaje na področju nadzora delovnih razmerij, nadzora varnosti in zdravja pri delu ter preprečevanja dela na črno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.